Publisering av standpunktkarakter og klagerett.

Standpunktkarakterer vil bli publisert i ITS på ettermiddagen torsdag 11. juni.

Du kan klage på en standpunktkarakter hvis du mener den ikke er satt i henhold til gjeldende regler. Klagefristen er 10 dager fra publiseringsdato, det vil si 22. juni.

Vg3-elever som har søkt høyere utdanning, kan benytte seg av en hurtigklagefrist som er 17. juni klokken 12.00.

Hvis du ønsker å klage på en karakter, tar du først kontakt med din faglærer og ber om en begrunnelse for karakteren. Hvis du etter å ha fått begrunnelsen fremdeles ønsker å klage og mener at forskrift for fastsetting av karakter ikke er fulgt, må du levere en skriftlig og begrunnet klage. Klagen skrives på eget skjema. (Publiseres senere)

Klagebehandling: Når skolen mottar en skriftlig klage på en standpunktkarakter, blir klagen forelagt faglærer som skriver en egen redegjørelse for hvordan karakteren er fastsatt. I tillegg skriver rektor en redegjørelse for skolens rutiner for fastsetting av standpunktkarakterer. Disse tre dokumentene oversendes en klagenemnd i Agder fylkeskommune. Klagenemnda tar med utgangspunkt i dokumentasjonen stilling til om gjeldende regler for karaktersetting er fulgt. Klagenemnda kan ikke ta stilling til elevens faglige nivå.

Hvis klagenemda gir eleven medhold i klagen, betyr det at saken sendes tilbake til skolen for ny gjennomgang, og rektor (i samarbeid med faglærer) setter endelig karakter.

Du finner mer informasjon og skjema for klage her