Smittevernregler på skolen fra og med 09. november 2020

GULT NIVÅ Alle elever og ansatte som har luftveissymptomer uten kjent årsak må teste seg og holde seg hjemme til de har fått svar.

AVSTAND

Alle elever skal:

• Ha fast plass i sine faste klasserom/verksted. Kontaktlærer lager navnelapp og bestemmer plassering. Ved gruppedeling kan dette avvikes.
  • Gå én og én inn/ut av klasserom og verksted. Faglærer påser at dette skjer.
  • Det oppfordres til å holde minst én meters avstand i pauser både ute og inne.
  • Ikke oppholde seg i fellesområder, sofaer osv., men kun i klasserom/verksted eller ute.
  • Noen korridorer vil være stengt for gjennomgang, se oppslag.
  • Biljardbord og bordtennisbord er stengt og skal ikke brukes.

HYGIENE

Alle elever skal:

• Vaske hendene til hver time før de går inn i klasserom og verksted.
  • Følge de offisielle rådene fra Folkehelseinstituttet. Plakater er satt opp rundt omkring på skolen.
  • Klargjøre og vaske personlig utstyr. Det blir satt frem håndsprit og kluter/tørkerull.
  • Elevene kan bruke skap på skolen, det er viktig at elevene holder avstand ved skapene.
  • Bruke samme utstyr hele dagen. Det skal ikke byttes utstyr (maskiner, verktøy, bøker, PC osv.) mellom elever.
  • Holde seg hjemme hvis de er syke eller har forkjølelsessymptomer. Hvis symptomene har ukjent årsak, skal du teste deg og vente på svar. Husk å gi beskjed til kontaktlærer.

RENHOLD

• Toaletter og vaskeservanter rengjøres daglig

Dørhåndtak, trappegelendre, stoler, pulter og andre gjenstander som berøres ofte rengjøres minst daglig.

KANTINE

• Kantina er åpen for kjøp av mat.
  • Inn- og utgang til/fra kantina blir skiltet.
  • Elevene spiser ute eller ved sin faste plass i klasserom/verksted.
  • Frokosttilbudet opprettholdes i kantina og i A-blokka.

TRANSPORT

• Skolebussene kjøres som vanlig, men:

• Elevene oppfordres til å gå, sykler eller benytte alternativ transport til skolen.

• Hold god avstand på bussholdeplassen og under av- og påstigning.

• Bruk sitteplasser før ståplasser.

• Hvis du har vært i kontakt med koronasmitte eller er syk, ikke reis kollektivt.

• Det er tillatt å sitte skulder ved skulder, men kontakt ansikt til ansikt bør unngås.

• Bruk kun seter i kjøreretningen.

• Ikke gå om bord dersom du ser at det er for trangt om plassen, vent på neste avgang.

• For informasjon om busstider m.m. se www.akt.no.

RISIKOGRUPPER

• Elever som er i risikogruppe eller har andre i husstanden som er det, må skaffe en legeerklæring som anbefaler at de holder seg hjemme.

UNDERVISNING

• Undervisning følger oppsatt timeplan.
  • Elever som er hjemme fordi de er i risikogruppe eller har familie i risikogruppe får tilrettelagt undervisning hjemme.
  • Elever som har fravær av helsegrunner (sykdom, karantene eller isolasjon) får ikke dette oppført som fravær på vitnemålet (skal føres som «R»-fravær).
  • Vi minner om at elever som er syke/hjemme skal følge opplæringen. Dette foregår via ITS-learning. Her finner elevene alt av periodeplaner, oppgaver, lekser osv. Grunnet personvern vil ikke undervisningen som foregår i klasserommet være tilgjengelig digitalt.

KONSEKVENS AV Å IKKE OVERHOLDE SMITTEVERNREGLENE

• Hvis elevene med overlegg bryter smittevernreglene inkludert skolens lokale regler og ikke stopper ved tilsnakk så har lærer/ansatt fullmakt til å bortvise for resten av skoledagen med beskjed til rektor. Rektor informerer deretter kontaktlærer, som informerer foresatte om at tiltaket er iverksatt. Dette kan få innvirkning på atferdskarakteren, og ved eventuell nedsettelse skal det varsles på vanlig måte.