Spøkelsesfiske

Elevene våre har vært med på ryddeaksjon sammen med Risør Undervannsklubb og Skjærgårdstjenesten i Risør kommune. Reportasje om prosjektet ble vist på NRK Helgerevyen lørdag 2. oktober.

Vi er med på å forhindre Spøkelsesfiske – altså fiskeredskap som er mistes på havet, men som fortsetter å fiske.

Under selve ryddeaksjonen 24. september var vi med på å få opp 4820 kg med dykkerne ut i båt, trakk søppel og redskaper opp i båter og på land, vi ryddet søppel på strendene, og sorterte og registrerte avfallet.

På kvelden, etter ryddeaksjonen, fikk vi opplevet det fantastiske foredraget med Erling Svensen: ‘Havets hemmligheter’.

I tillegg har elevene et tverrfaglig oppdrag å lage en mediaproduksjon som skal hindre at havet er en søppelplass. Alt de lager blir vist fram i gymsalen onsdag 13. oktober kl 13:30.

Reportasje om prosjektet ble vist på NRK Helgerevyen lørdag 2. oktober.